Newtron ontdoet zich van A-Line

A-Line Technologies, nu nog onderdeel van automatiseringsgroep Newtron, komt in handen van de directie onder leiding van mevrouw N.B. Aka, die het bedrijf ooit bij Newtron heeft ingebracht.

De onderhandelingen hierover zijn vrijwel afgerond, zo is meegedeeld van de kant van A-Line. Ondanks het minder rooskleurige marktklimaat van dit moment denkt A-Line in 1992 een omzet te kunnen boeken van 150 miljoen gulden. Newtron had in 1990 een totale omzet van 382 miljoen gulden. Geen mededelingen zijn gedaan over de verkoopprijs die voor A-Line is bedongen.

De directie van A-Line blijft ongewijzigd, al zij het dat mevrouw Aka daaraan is toegevoegd als bestuursvoorzitter. Zij zal aftreden als directeur van Newtron.

Newtron wordt na de verkoop van A-Line qua omzet bijna de helft kleiner. Eind 1990 werd het aandeel Newtron op de parallelmarkt geïntroduceerd tegen een koers van 10,50 gulden. De afgelopen week sloot het aandeel op een koers van 1,70 gulden.