Mirror-groep krijgt weer krediet van banken

ROTTERDAM, 23 DEC. Het Britse krantenconcern Mirror Group Newspapers (MGN) krijgt nieuwe kredietfaciliteiten van de groep banken die bezig is met een herstructureringsplan voor de onderneming. Dank zij deze toezegging is de Mirror Group, een van de ondernemingen van wijlen Robert Maxwell, in staat kranten te blijven uitgeven.

De herfinancieringsovereenkomst is in het weekeinde getekend door National Westminster Bank en Lloyds Bank die leiding geven aan de herstructurering van MGN. Het akkoord voorziet niet alleen in het continueren van bestaande leningsfaciliteiten maar ook in het beschikbaar stellen van nieuwe kredieten. Volgens bankkringen gaat het om maximaal 25 miljoen pond aan nieuwe leningen.

Een woordvoerder van National Westminster erkende dat MGN een winstgevende onderneming is. Het akkoord is er op gericht MGN voor de periode die nodig is om problemen op langere termijn op te lossen de middelen te verstrekken voor lopende uitgaven. De Mirror Group geeft een aantal populaire "tabloids' uit waaronder de Daily Mirror, de Sunday Mirror, the People en Sporting Life.

De handel in aandelen MGN en Maxwell Communication Corporation, de andere poot van Maxwells mediaconglomeraat, is sinds 2 december opgeschort na beschuldigingen dat bij de ondernemingen en hun pensioenfondsen honderden miljoenen ponden zijn verdwenen. De Britse Serious Fraude Office onderzoekt momenteel of Maxwell met het verdwenen geld de koers van aandelen MCC heeft gesteund.

De Sunday Times meldde dit weekeinde dat bij MCC in totaal 1 miljard pond aan geld dat aan aandeelhouders toekomt is verdwenen. De krant ontleent dit aan een rapport van de accountants Price Waterhouse.