Flexovit stelt winstverwachting flink neerwaarts bij

Flexovit International uit Eibergen, producent van slijpstenen, stelt haar winstverwachting fors naar beneden bij.

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers werd nog gezegd dat op grond van de resultaten in juli en augustus, het resultaat in het tweede halfjaar zou verbeteren. In het eerste halfjaar daalde de winst van 6 miljoen naar 1,8 miljoen gulden. Het tweede halfjaar heeft niet het herstel gebracht dat in het vooruitzicht was gesteld.

Nu gaat directeur J.A. Katsman ervan uit, dat het resultaat over geheel 1991 zal uitkomen op ongeveer 4 miljoen gulden tegen 10,7 miljoen gulden in 1990. In de meeste Europese landen en in het voor Flexovit zo belangrijke Australië bleef een werkelijk economisch herstel uit en liepen de verkopen in belangrijke mate terug. De resultaten over 1991 werden verder negatief beïnvloed door enkele incidentele tegenvallers. Het medio juni 1989 ter beurze van Amsterdam (tegen een prijs van 65,00 gulden) geïntroduceerde aandeel sloot vrijdag op 66,00 gulden.