CHRISTMAS EGGNOG

In Noord-Amerika koopt men de Eggnog in literpakken, zoals bij ons de vla. Daar zit echter niet de voor een echte Kerst-Eggnog vereiste sterke drank in. Dat is een reden te meer om alles zelf te maken, want het fabrieksprodukt kan niet tippen aan deze heerlijk romige verrassing.

Voor 12 personen

12 eierdooiers

100 gram fijne witte suiker

1 liter whiskey of bourbonwhiskey

4 deciliter donkere Jamaïcaanse rum

5 deciliter melk

1 liter koude slagroom

12 eiwitten

1 eetlepel versgeraspte nootmuskaat

Klop de eierdooiers met de suiker in een grote kom tot een licht en luchtig mengsel. Klop er dan de whiskey, rum en melk door. Sluit de kom af met plastic folie en zet minstens 2 uur in de koelkast of nog beter een nacht in de koelkast.

Klop net voor het opdienen de slagroom stijf. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Schep de stijf geklopte slagroom door de stijf geklopte eiwitten. Giet het eierdooiermengsel in een grote gekoelde kom. Schep het eiwit-slagroommengsel door het dooiermengsel tot alles goed gemengd is. Bestrooi de Eggnog met de geraspte nootmuskaat en dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean