Barcelona loopt punt in op koploper Real Madrid

MADRID, 23 DEC. Barcelona liep afgelopen weekeinde een punt in op Real Madrid. De achterstand van de ploeg van Johan Cruijff is echter nog steeds zeven punten. Real liet in eigen stadion een steek vallen door 0-0 te spelen tegen Oviedo. De koploper in Spanje kreeg vijf riante kansen, maar benutte er niet één van. Barcelona had geen moeite om tot scoren. Het won met 4-1 van Cadiz. Ronald Koeman schoot in de 38ste minuut een vrije trap in, moest 'm overnemen en scoorde weer. Laudrup, Bakero en Goicoechea maakten de andere doelpunten. Richard Witschge speelde de hele wedstrijd mee.

Atletico Madrid, de nummer twee op de ranglijst, won ook, met 1-0 van Sporting Gijon. Het moest echter ook acht gele kaarten incasseren. Verdediger Ferreira moest met tweemaal geel het veld verlaten. Het duel was een ware slagpartij. Atletico staat zes punten achter Real. De ploeg van de Nederlandse trainer Guus Hiddink, Valencia won met 3-2 bij Atletico Bilbao en staat nu op de gedeelde vijfde plaats.Olympique Marseille heeft op gepaste wijze afscheid genomen van het jaar 1991. De club van geldschieter Bernard Tapie, die tot de finale van het toernooi om de Europa Cup van de landskampioenen reikte, won op eigen veld met 5-0 van Caen, toch de nummer vijf op de ranglijst. Europees voetballer van het jaar, Jean-Pierre Papin, schoot een strafschop in. Boli (2x), Angloma en Waddle maakten de andere treffers. Bekend werd verder dat Marseille dat de club het seizoen 1990-'91 met een winst van ongeveer elf miljoen gulden werd afgesloten. De omzet bedroeg 93 miljoen.

De doelman van FC Porto, Vitor Baia, vestigde een nieuw Portugees record. Hij is na het duel van zijn club tegen Boavista (0-0) 1.079 minuten niet gepasseerd. Hij verbeterde daarmee de prestatie van Manuel Bento van Benfica tien jaar geleden. Porto raakte één punt achter op Benfica dat met 1-0 bij Uniao won. De koploper heeft wel één wedstrijd meer gespeeld. Bij Benfica werd de Sovjet-aanvaller Sergei Uran uit het veld gestuurd na een bikkelharde overtreding. In Engeland maakte Ian Wright grote indruk door vier keer te scoren voor Arsenal tegen Everton (4-2). “Ik had er zes kunnen maken als ik fit was geweest. Ik had nog een beetje last van een oude spierblessure”, sprak Wright na afloop.