Papercare in handen van Harry Vos

ROTTERDAM, 21 DEC. De Harry Vos Group te Oss heeft voor derde keer binnen enkele maanden een bedrijf overgenomen. Ditmaal nam de transportgroep papierdistributiebedrijf Papercare in Rotterdam over. Dit heeft het algemeen directeur van Harry Vos, W.H.G. Vos, bekendgemaakt.

Eerder kocht de Harry Vos De Graauw Transport in Bergen op Zoom en Nedex, gespecialiseerd in vervoer op Duitsland, uit Roermond. De Graauw (public warehousing en fysieke distributie) heeft een omzet van 14 miljoen gulden, Nedex van 20 miljoen en Papercare van 10 miljoen. Door deze overnemingen is de omzet van Harry Vos met 25 procent toegenomen. De bedragen die Harry Vos voor de bedrijven heeft betaald, zijn niet bekendgemaakt.

Papercare is gespecialiseerd in de distributie van papierwaren binnen 24 uur in Nederland, België en het Ruhrgebied. Het Rotterdamse bedrijf, een van de marktleiders op het terrein van papierdistributie, beschikt over 35 vrachtwagen en heeft 55 mensen op de loonlijst staan.

Harry Vos wil een positie verwerven in transport voor de papier- en grafische sector omdat deze volgens de tranporteur nog groeimogelijkheden heeft. In de toekomst moet Papercare niet alleen distribueren, maar een compleet logistiekdienstenpakket (sorteren, verpakken, opslaan en voorraad houden) leveren. Harry Vos zal de papierdistributie-activiteiten bundelen met een twee jaar geleden opgezet logistiek centrum in Helmond.

In totaal beschikt Harry Vos nu over 500 voertuigen. De onderneming heeft 850 mensen in dienst.