Koeriers bundelen hun krachten in nieuwe vereniging

ROTTERDAM, 21 DEC. De Nederlandse Vereniging van Internationale Koeriers- en Expresbedrijven en de deelmarkt Koeriersdiensten van NOB Wegtransport zullen uiterlijk 1 januari 1993 fuseren. Dit heeft NOB Wegtransport bekendgemaakt.

Door deze fusie zullen de belangen van de Nederlandse koeriers- en expresdienstverleners door één organisatie worden behartigd. De organisaties hebben tot fusie besloten met in het achterhoofd de Europese eenwording. Ze vinden het belangrijk dat Nederland een sterke organisatie op dit terrein heeft. Bij beide organisatie zijn in totaal ongeveer tweehonderd ondernemingen aangesloten.

De nieuwe organisatie zal NOB-deelmarkt Verenigde Koeriers- en Expresbedrijven, kortweg Deelmarkt KVE gaan heten. Deelmarkt KVE zal bestaan uit een nationale en een internationale sectie. De nieuwe vereniging zal functioneren onder de paraplu van NOB Wegtransport.

Alle belangrijke koeriers- en expresbedrijven en aan deze branche gelieerde bedrijven met grensoverschrijdende activiteiten zijn bij Deelmarkt KVE aangesloten. Onder hen bevinden zich de zogeheten "integrators'. Dit zijn grote internationale koeriersconcerns die gebruik maken van verschillende transportwijzen (auto, trein, vliegtuig en schip) zoals UPS, DHL Worldwide express, Federal Express en TNT Express Wordwide.

Eerder deze maand werd bekend dat NOB Wegtransport en de christelijke vervoerdersorganisatie Wegvervoer CVO voor het einde van volgend jaar samengaan. De nieuwe ondernemersorganisatie zal 97 procent van de Nederlandse wegtransportbedrijven vertegenwoordigen, met in totaal ongeveer 75.000 mensen. Door deze bundeling van krachten willen de organisaties een sterke gesprekspartner worden van Europese en nationale overheden.