De Uithof wil EK

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben er bij de KNSB op aangedrongen de Europese kampioenschappen van 1993 alsnog toe te wijzen aan Den Haag.

Gedeputeerde George Brouwer vindt dat de dit jaar overkapte accommodatie van het schaatscentrum De Uithof periodiek plaats moet bieden aan internationale kampioenschappen. Hij schrijft dit in een brief aan de schaatsbond. Het provinciale bestuur mengt zich hiermee in het conflict dat is ontstaan tussen het gewest Zuid-Holland enerzijds en de schaatsbond en het Thialf-stadion in Heerenveen anderzijds. Het bestuur van de KNSB heeft het bureau Moret, Ernst en Young aan het werk gezet in het geschil te bemiddelen. In februari wordt een besluit verwacht. Overeenkomstig een uit 1987 daterende afspraak met WVC is het toernooi toegewezen aan Heerenveen. Door Thialf te bestempelen als A-accommodatie kon het ijspaleis worden gered van faillissement. Omdat het gewest Zuid-Holland in 1993 honderd jaar bestaat, is aangedrongen op verplaatsing. Naast het jubileum noemt Brouwer in de brief het feit dat Zuid-Holland in ledental het grootste gewest van de KNSB is, als argument.