Davidoff en Cuba sluiten vrede

De Zwitserse sigarenproducent Davidoff en de Cubaanse staatsonderneming Cubatobaco hebben besloten hun enkele jaren geleden ontstane juridische strijd te staken.

Davidoff zal alleen nog uit voorraad en tot eind 1992 Cubaanse Havanna-sigaren leveren. Voorts is overeengekomen dat voortaan alle rechten met betrekking tot merknamen en distributie vallen onder de verantwoordelijkheid van Davidoff, een onderdeel van het Zwitserse concern Oettinger.

Cubatabaco en Davidoff kregen het in 1988 met elkaar aan de stok omdat de Zwitserse onderneming van mening was dat de kwaliteit van de miljoenen Havanna's met de merknaam Davidoff niet voldeed aan de kwaliteitseisen.

Davidoff zocht zijn heil toen in de Dominicaanse Republiek die goedkopere sigaren kon leveren en stapte bovendien naar de rechter om van de Cubanen af te komen die desondanks Davidoff-sigaren bleven verkopen.