Provinciale staten Z-Holland kiezen voor nieuwbouw

DEN HAAG, 20 DEC. Een meerderheid van provinciale staten van Zuid-Holland heeft zich gisteren uitgesproken voor nieuwbouw van het provinciehuis in Den Haag.

Het is nog onduidelijk waar die nieuwbouw zal plaatshebben. Er zijn twee opties: op de huidige plek aan de Koningskade, waar dan twee van de vier gebouwen van het provinciehuis zullen worden gesloopt, of nieuwbouw in de buurt van het Centraal Station. Door diverse fracties is op onderzoek naar het laatste aangedrongen wegens de aantrekkelijke omgeving. Er wordt gekeken naar de financiële en organisatorische consequenties. GS van Zuid-Holland maken komend voorjaar een keus over de locatie van de nieuwbouw. Het huidige provinciehuis voldoet volgens GS niet aan de eisen van deze tijd zodat renovatie van de twee gebouwen niet mogelijk zou zijn.