Philips kabeldivisie naar Siemens

Philips verkoopt zijn kabelproduktie aan het Duitse elektronicaconcern Siemens.

Bij het bedrijfsonderdeel, onderdeel van de divisie Communication Systems, werken 1400 mensen. De jaarlijkse omzet beloopt 550 miljoen gulden. Geen van beide bedrijven wil de overnameprijs bekendmaken. Analisten schatten de verkoopsom op tussen 300 en 350 miljoen gulden.De kabelactiviteiten van Philips zijn niet groot genoeg om mee te kunnen concurreren en zijn evenmin essentieel voor het concern, zo heeft een woordvoerder verklaard. De gevolgen voor de werkgelegenheid moeten nog in detail worden besproken, maar gedwongen ontslagen zijn niet aan de orde, aldus de woordvoerder. Van de 1400 personeelsleden werken er 200 in Eindhoven en 1200 in Duitsland, in fabrieken in Keulen en Neurenberg. Bovendien heeft de groep een gezamenlijke onderneming met de Chinese overheid in Wuhan voor de produktie van optische vezels en kabels.