ROOD-GROENE TOURNEDOS

Een feestelijk voorgerecht voor het kerstdiner:

750 gram grofgesneden diepvries spinazie

4 plakken verse zalmfilet van circa 50 gram

1 sjalotje

paneermeel

1-2 deciliter slagroom

boter

olijfolie

1 potje zalmforelkaviaar

zout, peper

Laat de spinazie ontdooien en knijp er al het vocht uit. Leg elke zalmplak tussen twee vellen huishoudfolie en rol ze heel voorzichtig met een deegrol uit tot dunne schnitzels. Fruit het gesnipperde sjalotje in de boter.

Roer slagroom, ui, peper en een beetje zout door de spinazie en voeg zoveel paneermeel toe dat er een stevig mengsel ontstaat. Maak van dit mengsel een rol.

Spreid een groot stuk huishoudfolie uit en leg hier de plakken zalm, naast elkaar, op. Leg de spinazierol op de zalm. Rol de zalm om de spinazie en rol deze rol in huishoudfolie.

Snijd met een scherp mes dwars door de folie vier dikke plakken af. Verwijder de folie en leg de "tournedos' in een met boter ingesmeerde vuurvaste schaal, die ongeveer 15 minuten in een oven met een temperatuur van 180 graden celsius wordt geschoven. Haal deze spinazie-tournedos uit de oven en schep op elk exemplaar een beetje zalmforelkaviaar.

1 eetlepel kerriepasta, uit een pot van het merk Patak