Kerst-berenbeurs

Kerst-Berenbeurs, De Doelen (ingang Kruisplein), Rotterdam. Za 21 dec, 11-17u. Inl Nederlandse Teddy-Beer Club, Centrumweg 8, 8162 PT Wissel, tel 05780-20502.

De Nederlandse Teddy-Beer Club organiseert op zaterdag 21 dec een Kerst-Berenbeurs in de Doelen in Rotterdam. Duizenden oude en nieuwe beren zijn op deze Berenbeurs, de grootste van Nederland, te zien. Er zijn stands met berenstoffen (voor het zelf maken van knuffelberen), ogen, bromstemmen, neuzen, patronen, boeken, etc. Verzamelaars tonen hun beren-collecties en taxeren oude Teddy-beren. Een Teddy-berendokter is aanwezig. Op de beurs wordt ook het eerste nummer van blad De Teddy-Beer van de Nederlandse Teddy-Beer Club gepresenteerd. Behalve artikelen over knuffelberen zijn daarin ook grote pin-up foto's van sexy aangeklede beren (van poppenmaakster Gerda Schaarman) te vinden.