HAL heeft nu 9,9 pct in Tip Europe

HAL Investments (UK) Ltd, onderdeel van de ter beurze van Amsterdam genoteerde investeringsmaatschappij HAL Trust (voortgesproten uit Holland Amerika Lijn) blijkt na afloop van de claim emissie van TIP Europe aan de Londense beurs eigenaar te zijn van 9,9 procent van het huidige aandelenkapitaal.

Directielid T. Rieger van Tip Europe verklaarde vorige maand dat HAL uit is op een belang van 15 procent in TIP Europe. Hiermee zou een bedrag van 15 miljoen tot 20 miljoen pond zijn gemoeid. HAL had zich garant gesteld voor de claimemissie van Tip Europe. Na het uitoefenen van hun claimrechten zijn de aandeelhouders in bezit van 90,1 procent van de uitstaande aandelen. Hierdoor verwerft HAL de resterende 9,9 procent. Verwacht wordt dat HAL dit zal uitbreiden tot de gewenste 15 procent.