Gemeenteraad eens met referendum

AMSTERDAM, 19 DEC. De Amsterdamse gemeenteraad is gisteren definitief akkoord gegaan met de vraagstelling voor de in maart te houden volksraadpleging over het autoverkeer in de Amsterdamse binnenstad.

Vrijwel alle partijen stemden voor het referendum. Het CDA stemde tegen, omdat de partij niet gelukkig is met het onderwerp van het referendum. De inwoners van Amsterdam krijgen de vraag voorgelegd of het huidige beleid ten aanzien van het autoverkeer in de binnenstad moet worden gehandhaafd of dat er veel minder ruimte voor de auto moet komen. De gemeenteraad heeft toegezegd de uitslag van het referendum uit te voeren. Half januari wordt een kort geding hervat dat ondernemers en winkeliers in de binnenstad hebben aangespannen tegen de gemeente. De winkeliers vrezen dat de uitslag van het referendum in strijd is met afspraken die met hen zijn gemaakt over de bereikbaarheid van de binnenstad.