Russisch schip in nood, drie doden

LONDEN, 18 DEC. Drie Russische zeelieden zijn vanmorgen om het leven gekomen, toen hun schip voor de kust van Schotland door zwaar weer in moeilijkheden kwam.

De Britse kustwacht heeft met helikopters 48 man van het vaartuig in veiligheid gebracht. Het schip maakte water, nadat een hoge golf het stuurhuis gedeeltelijk had weggespoeld. Volgens de Britse autoriteiten bestond geen angst dat het schip snel zou zinken. Een deel van de bemanningsleden is overgebracht naar een ziekenhuis in Londonderry in Noord-Ierland. Twee van hen zouden er ernstig aan toe zijn. Inmiddels zou een sleper op weg zijn naar het Russische vaartuig om het te bergen. De hulp- en bergingsoperaties worden ernstig bemoeilijkt door de zware storm die in het zeegebied staat. (Reuter, UPI)