Nol de Ruiter

Nol de Ruiter, bondscoach van het Olympisch elftal, toonde zich gisteren redelijk tevreden met Zweden als tegenstander in de kwartfinale van de strijd om het Europese kampioenschap.

Niet bekend

Als Oranje het duel wint, kwalificeert het zich voor de Olympische Spelen van Barcelona. Over de gevolgde selectieprocedure heeft De Ruiter nog geen overleg gevoerd met bondscoach Michels.

De Ruiter rekent niet op Richard Witschge. “Hij heeft een vaste plaats in het Nederlands elftal en zal ook naar het EK in Zweden gaan, niet naar de Olympische Spelen.” Voetballers als Frank de Boer, Roy en Vink zullen mogelijk moeten kiezen. De Ruiter: “Het is hun enige kans ooit aan Olympische Spelen deel te nemen. De volgende keer zijn ze te oud. Doen ze het goed, dan stromen ze vanzelf door naar de A-selectie.”