KERSTTRIFLE VOOR EN DOOR KINDEREN

Voor wie zo onverstandig is geweest om niet het heerlijke recept van Kim Maclean voor de Engelse kersttaart uit het nieuwe NRC-kookboek te maken, hier het recept voor een Engelse kersttrifle, die zo simpel is dat het maken ervan kan worden uitbesteed aan kinderen die zich vervelen.

Nodig is:

1 hoge glazen ronde schaal

cake

1 zak cranberries (veenbessen)

4 bananen

suiker

1 kaneelstokje

vanillevla

slaroom

boter

De gewassen cranberries worden met een kaneelstokje en lekker veel suiker (op 250 gram bessen circa 125 suiker) in een beetje water gaar gekookt. Houd een stuk of 10 bessen apart.

Vis het kaneelstokje eruit en laat de dikke rode jam afkoelen. Snijd de bananen in de lengte doormidden en bak ze aan beide kanten in de boter tot ze zacht zijn. Gebakken banaan is zoeter van smaak dan verse banaan.

Bedek de bodem van de schaal met plakjes cake. Leg hier een laag gekookte cranberries op. Daarop komt een laagje banaan. Giet hier wat vanillevla op. Op de vla komt weer een laagje cranberries en een laagje banaan. De laatste laag bestaat uit vla. Versier de trifle met geklopte slagroom en de achtergehouden bessen. Bind een rode strik om de schaal

1 eetlepel kerriepasta, uit een pot van het merk Patak

    • Anne Scheepmaker