Inval in bingoboot in Rotterdam

ROTTERDAM, 18 DEC. De Rotterdamse politie heeft gisteren een inval gedaan in een partyschip waarop al geruime tijd op commerciële wijze bingo werd gespeeld.

De organisator van de bingo, zijn echtegenote en de “bingomaster” zijn daarbij op last van de officier van justitie aangehouden. Dat heeft de Rotterdamse politie gisteren bekendgemaakt. Het schip voer twee maal per week met 300 gasten vanuit de Leuvehaven de rivier op. Bij de inval is bingo-apparatuur, spelmateriaal en het aanwezige geld in beslaggenomen. Een mede-organisator is in zijn woning in Rhoon gearresteerd. De politie verrichtte ruim twee maanden onderzoek naar de aktiviteiten van het “bingoschip”. Volgens de politie overtraden de organisatoren de Wet op de Kansspelen omdat zij het daarin vastgestelde maximale prijzengeld van 1750 gulden per bijeenkomst ver overschreden.