Foto: UTRECHT - PTT Post opende deze week een ...

Foto: UTRECHT - PTT Post opende deze week een nieuw klantvriendelijk postkantoor in de Utrechtse Jaarbeurs.

De vestiging maakt deel uit van een nieuwe keten - "Postkantoor'90' - van in totaal honderdvijftig postkantoren die de PTT de komende jaren opent. Het meest opvallende van de nieuwe opzet is het ontbreken van kogelvrij glas tussen cliënt en personeel. Het postkantoor kent ook een "één rij-systeem' waardoor de PTT ergenissen over lange wachttijden hoopt te voorkomen. Vanuit die ene rij verspreiden de klanten zich langs de loketten. Het bedrijf heeft overigens tal van beveiligigingen in de nieuwe vestiging aangebracht, die overvallers moeten ontmoedigen de weg naar de glasloze balies vinden. Zo heeft het personeel slechts een bescheiden bedrag aan wisselgeld in voorraad. Papiergeld verdwijnt na betaling middels een zogenaamde cash-dispenser naar een ondergrondse kluis. Het personeel is bovendien gedwongen om bij de opname van grote geldbedragen gebruik te maken van een kluis met een tijdslot. (Foto NRC Handelsblad -Freddy Rikken)