EG-Commissie vertrouwt bod op Wagon-Lits niet

De Europese Commissie heeft een nader onderzoek aangekondigd naar het bod dat de Franse hotelgroep Accor heeft uitgebracht op 51 procent van de aandelen van de Belgische onderneming Wagon-Lits.

Volgens een woordvoerder heeft de Commissie “ernstige bedenkingen” over de vraag of de transactie wel in overeenstemming is met de EG-concurrentieregels.

Accor exploiteert onder meer wegrestaurants in Frankrijk en hotels. Brussel wil uitzoeken of in deze sectoren geen overdreven concentratie dreigt als het bod doorgaat. Het onderzoek zal vier maanden duren.

Wagons-Lits (voluit: Compagnie Internationale des Wagons-Lits et du Tourisme) exploiteert hotels, restaurants vooral langs wegen en in treinen en is actief in autoverhuur en reisbureaus. Zo werd begin deze week het Britse reisbureau Pickfords Business Travel overgenomen.