Allianz versterkt leidende positie

Europa's grootste assuradeur, het Duitse Allianz Versicherungen, heeft de resterende 49 procent van Deutsche Versicherungs AG (DVAG) overgenomen van de Treuhandanstalt voor 440 miljoen Duitse mark.

De Treuhand is de overheidsinstantie die de verkoop en de sanering van bedrijven in de voormalige DDR verzorgt.

Allianz is daarmee volledig eigenaar geworden en verstevigt daarmee haar leidende positie op de Duitse verzekeringsmarkt en in de voormalige DDR.

DVAG is vorig jaar opgericht samenwerkingverband tussen de Treuhand en Allianz waarin de voormalige Oostduitse staatsverzekeringsbedrijven zijn ondergebracht. Allianz stak 270,7 miljoen mark in de combinatie en verwierf daarmee een belang van 51 procent. DVAG nam voorts de 12.000 werknemers over.

De Treuhand heeft met Allianz bedongen dat in de toekomst 25,1 procent van DVAG via de effectenbeurs wordt doorgeplaatst.

Gisteren werd bekend dat de Berlijnse justitie een onderzoek is begonnen naar vermeende onrechtmatigheden in verband met de eerste verkoop van 51 procent aan Allianz. Ook in de Allianz vestigingen in München ern Stuttgart is onderzoek verricht.