Vrachtwagen verliest vaten met waterstofbromide

ROTTERDAM, 17 DEC. Een vrachtwagen is gisteren bij Rotterdam vijf vaten met de bijtende stof waterstofbromide verloren.

Een achteropkomende automobilist die een van de vaten lek reed, heeft de stof ingeademd en ligt op de intensive-care afdeling van een ziekenhuis. Volgens de Rotterdamse politie was de vrachtwagen, bestuurd door een 30-jarige man uit Woerden, niet goed geladen. Een van de losgeraakte vaten is vermoedelijk meegenomen door de bestuurder van een witte bestelwagen en nog niet teruggebracht. De andere vaten werden door de brandweer overgepakt en afgevoerd. Direct na het ongeval werd het verkeer in beide richtingen over de Van Brienenoordbrug stilgelegd. Het verkeer naar Utrecht en Den Haag moest tot negen uur worden omgeleid. Automobilisten die gisteravond om zes uur de plaats van het ongeval passeerden, wordt aangeraden contact op te nemen met de garage. Waterstofbromide kan de remleidingen aantasten.