IJshockey

De Rotterdamse ijshockeyclub Panda's dient deze week een klacht in bij de Nederlandse ijshockeybond.

De vereniging vindt de kwaliteit van enkele Nederlandse scheidsrechters zo slecht, dat maatregelen genomen moeten worden. Aanleiding van de klacht waren gebeurtenissen bij de zondag door de Rotterdammers met 4-1 verloren wedstrijd tegen Geleen.

Volgens de Rotterdamse trainer Alex Andjelic liet arbiter Stuiver veel te veel overtredingen onbestraft. “Drie spelers van ons liepen verwondingen aan het hoofd op, maar de overtredingen werden nauwelijks bestraft. Op deze manier delft technisch ijshockey het onderspit tegen vechtijshockey.” De Panda's verzoeken de bond arbiter Stuiver niet meer bij hun wedstrijden te laten fluiten. “En mocht hij toch nog aan ons toegewezen worden, dan dienen we elke keer opnieuw een protest in. De man laat zich veel te veel intimideren door het thuispubliek”, vindt de trainer. “Een aantal scheidsrechters doet het wel goed. Maar het spel is soms zo snel dat het bijna niet te volgen is. Het wordt tijd dat de bond wat doet.”