Televisie heeft een antwoord gevonden op de zap-cultuur

Na lang zoeken heeft de televisie een antwoord gevonden op de zap-cultuur: een film die op twee netten tegelijkertijd wordt uitgezonden en dus juist op het zappen gemaakt is.

De Duitse tv zond gisteravond op zowel ZDF en ARD de film Murderous Decision uit, gemaakt naar een idee van de Duitse filmproducenten Joachim Dennhardt (ARD) en Peter Nadermann (ZDF). Op twee netten worden twee versies van hetzelfde verhaal uitgezonden, op het ene die van de mannelijke hoofdpersoon, op het andere die van de vrouw. “De kijker kan zijn eigen film maken,” zei Dennhardt. “Hij wordt uitgenodigd heen en weer te zappen omdat hij op die manier meer weet te weten komt dan de hoofdpersonen.”

De krant Die Welt publiceerde onlangs een onderzoek waaruit blijkt dat de gemiddelde TV-kijker meer dan honderd keer per avond van net wisselt. (AP)