Studenten staken bezetting Nijenrode

ROTTERDAM, 16 DEC. De studenten van de Universiteit voor bedrijfskunde Nijenrode hebben de bezetting van het bestuursgebouw gisteravond beëindigd.

Dat gebeurde na een uitvoerig gesprek met voorzitter N. Kroes van de directie van Nijenrode. Kroes heeft toegezegd dat zij zal proberen de kwaliteit van de opleiding de komende jaren op peil te houden. Vorige week woensdag bezetten studenten het "kasteel', het bestuurscentrum van Nijenrode. Zij deden dat uit protest tegen de lakse houding van bestuur en directie tegen het stopzetten van de subsidie door minister Ritzen (onderwijs). De leiding van Nijenrode heeft in overleg met Ritzen besloten de huidige driejarige eerste fase-opleiding te beëindigen en zich te concentreren op eenjarige doctoraalprogramma's. De studenten hebben zich tot nu toe zonder succes tegen die plannen verzet.