Schuller verlaat Bouw- en Houtbond FNV

UTRECHT, 16 DEC. Jan Schuller (52) verlaat de Bouw- en Houtbond FNV. De voorzitter van één van de grotere FNV-bonden kondigde zijn vertrek maandag aan tijdens de bondsraad van zijn bond in Amersfoort. Schuller vertrekt medio 1993, wanneer zijn tweede termijn als voorzitter afloopt.

Schuller heeft vanuit “persoonlijke overwegingen” besloten zich niet voor een derde termijn beschikbaar te stellen. Hij zei nog niet te weten wat hij na zijn aftreden gaat doen, maar hij sluit niet uit dat hij actief blijft binnen de vakbeweging.

Schuller werkt al vanaf 1961 actief voor de vakbeweging. In 1961 trad hij in dienst van de NVV-jongerenorganisatie Jonge Strijd. Daarna werkte hij achtereenvolgens als bestuursassistent bij de Algemene Nederlandse Bouwbedrijfsbond (een voorloper van de Bouw- en Houtbond FNV), als plaatselijk bestuurder in Enschede en als districtsmedewerker in Noord-Holland. In 1981 werd hij gekozen tot bondsbestuurder. Vier jaar later nam hij het voorzitterschap van de Bouw- en Houtbond FNV over van Bram Buys.

Er is nog geen opvolger voor Schuller. De procedure voor zijn opvolging start begin volgend jaar.