Ontvoering secretaresse waarschijnlijk "vergissing'

MAASTRICHT, 16 DEC. Een secretaresse van de zakenman L. Melchior is vrijdagavond uit haar auto gesleurd en vierentwintig uur vastgehouden. De politie van Maastricht vermoedt dat de daders zich in de persoon vergist hebben en dat zij het hadden gemunt op een van de kinderen van de zakenman. De secretaresse werd zaterdagavond in België vrijgelaten.

Vanuit een café in de Belgisch-Limburgse mijnstreek nam zij contact op met haar familie die de politie alarmeerde. Zij is ongedeerd en tijdens de gijzeling niet mishandeld. Een team van dertig rechercheurs is een zoekactie begonnen naar de daders van wie vanochtend nog elk spoor ontbrak. Om hoeveel daders het gaat kon de politie niet zeggen.

Op weg naar huis werd Gielen vrijdagavond toen zij in haar auto wilde wegrijden, uit haar wagen gesleurd en in een gereedstaande auto weggevoerd. Haar auto werd later onbeheerd aangetroffen en is voor onderzoek in beslag genomen, aldus de politie.

Bij de politie is een brief binnengekomen waarin sprake is van een ontvoering en waarin tevens losgeld wordt geest. Over de hoogte van het bedrag wilde de politie niet meer zeggen dan dat het om een 'fikse som' gaat. “Uit het feit dat het slachtoffer zo snel is vrijgelaten, leiden wij af dat de kidnappers zich in de persoon hebben vergist”, aldus een woordvoerder.