HGC laat tegen Tilburg punt liggen

DEN HAAG, 16 DEC. In de hoofdklasse van de hockeycompetitie mannen liet koploper HGC een punt liggen in en tegen Tilburg, 1-1. Naaste concurrent Bloemendaal won de altijd lastige uitwedstrijd tegen Amsterdam met 1-0 en kwam op gelijke hoogte.

Tilburg-HGC was de wedstrijd van Frank Leistra. De doelman van het Nederlands elftal redde in de slotfase het gelijkspel voor de thuisclub toen achtereenvolgens Dassen en Klein Gebbink met een gele kaart tijdelijk naar de kant moesten. Tilburg was in de eerste helft op voorsprong gekomen dank zij Haanen. Tien minuten na de hervatting zorgde Marc Delissen voor de gelijkmaker. Het veldoverwicht van de gasten strandde daarna op Leistra.Bloemendaal dankte de zege in Amsterdam aan Floris-Jan Bovelander. Hij scoorde in de derde minuut van de tweede helft de winnende treffer. Ditmaal niet eens uit een strafcorner.HDM, dat één verliespunt meer heeft dan het duo HGC-Bloemendaal, kwam gisteren niet in actie. De uitwedstrijd van de Hagenaars tegen MEP werd afgelast. Stadgenoot Klein Zwitserland, dat na een sterke start de afgelopen weken driemaal op rij verloor van de topploegen, speelde op het eigen (bij)veld met 1-1 gelijk tegen Oranje Zwart.Bij de vrouwen moest koploper Amsterdam lijdzaam toezien hoe de scheidsrechters voor de wedstrijd tegen Den Bosch het hoofdveld van het Wagener-stadion afkeurden. Op de bijvelden speelden diverse veteranenteams intussen wel vrolijk verder.

HGC, met vier verliespunten meer de nummer twee, haalde op zaterdag fors uit tegen Oranje Zwart: 9-0. Lisanne Lejeune scoorde vijf keer, waarvan de eerste twee uit een strafcorner. De Ruiter (drie) en Willemse slaagden er net niet in de dubbele cijfers op het scorebord op de Roggewoning te krijgen.