Fundamentalisten bij verkiezingen

ALGIERS, 16 DEC. Algerijes grootste oppositiepartij, het moslim-fundamentalistische Front van Islamitische Redding (FIS), heeft bekendgemaakt toch aan de komende parlementsverkiezingen deel te nemen, “als stap naar de vestiging van een islamitische staat”.

De verkiezingen, die aanvankelijk in juni zouden worden gehouden maar toen na door het FIS geïnspireerd geweld werden uitgesteld, worden 26 december gehouden. Het FIS had gedreigd de verkiezingen te boycotten - waardoor ze veel van hun zin zouden verliezen - als twee gevangen leiders niet zouden worden vrijgelaten. Het FIS was de overtuigende winnaar van de plaatselijke verkiezingen van juni 1990, maar heeft door zijn wijze van besturen weer sympathie verloren. Diplomaten verwachten niet dat het FIS een meerderheid kan behalen. (Reuter)