VS verwelkomen verdrag Korea's

WASHINGTON, 14 DEC. Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft gisteren de ondertekening van een non-agressiepact tussen de twee Korea's verwelkomd, maar daaraan toegevoegd dat Noord-Korea nog wel internationale inspectie van zijn nucleaire installaties moet toestaan. Dat zou de Noord-Zuid relaties duurzaam ten goede komen, aldus Washington.

De VS maken zich grote zorgen over Noord-Korea's kernprogramma. Minister van defensie Dick Cheney deelde vorige maand mee een plan op te schorten om 6.000 Amerikaanse militairen uit Zuid-Korea weg te halen. Hij legde uit er zeker van te zijn dat Noord-Korea aan kernwapens werkte. De VS zijn wat dit betreft extra op hun hoede sinds na de oorlog in het Golfgebied aan het licht is gekomen hoe hard Irak aan een kernbom bezig was. (AP)