Open NK squash

Behalve de verwachte Chris Robertson, als derde geplaatst, heeft ook de Finse squasher Sami Elopuro gisteren in de Beurs van Berlage de halve finales bereikt van het open Nederlands kampioenschap.

Hij won in vier games van de tot nu toe erg verrassende Engelsman Tony Hands. Diens teleurstelling haalde het niet bij die van de organisatoren. Zij kregen de telefonische afmelding wegens ziekte van de als tweede geplaatste Chris Dittmar te verwerken. De Australiër klaagde na het opstaan over keelpijn en liet zich onderzoeken door Amsterdamse dokter. Die constateerde een ontsteking van de amandelen en adviseerde Dittmar zich onverwijld in het ziekenhuis te laten opnemen voor een noodzakelijke operatie. De Schot Mark MacLean drong door het afhaken van Dittmar door tot de halve eindstrijd.