Jehova's zoeken nieuw kantoor

ARNHEM- NIJMEGEN, 14 DEC. De Jehova's getuigen in Nederland zijn op zoek naar een geschikte plaats voor een nieuw hoofdkwartier. De geloofsgemeenschap heeft twintig gemeenten in Gelderland aangeschreven met het verzoek of zij plaats hebben. Gezocht wordt naar een terrein van 35 hectare waar een woon-, werk- en leefgemeenschap kan worden gesticht.

Het hoofdkantoor "Het Wachttoren Genootschap' staat nu nog in Emmen, op een terrein van zeven hectare. Met de gemeente Emmen wordt overleg gepleegd over uitbreiding. “Indien dit niet mogelijk is gaat onze voorkeur uit naar een locatie in Gelderland, in de regio Arnhem-Nijmegen”, aldus L. von Hebel die namens het genootschap overleg voert met gemeenten. Volgens hem hebben acht gemeenten meegedeeld het verzoek in overweging te willen nemen. Hij wilde niet zeggen om welke het gaat.

In de nieuwe leefgemeenschap moeten tussen de 200 en 250 mensen kunnen wonen, er moeten kantoren komen, een drukkerij, vergaderruimten, audio- en videostudio's, een restaurant en een wasserij. Een klein deel van het terrein moet geschikt zijn voor kleinschalige tuinbouw en veeteelt om - naar Amerikaans model - te kunnen voorzien in eigen behoeften.

De Jehova's gemeenschap in Nederland telt 30.000 leden en Von Hebel verwacht in de komende jaren een groei. In de afgelopen drie jaar bouwde het genootschap in eigen beheer twee congrescentra, in Bennekom en Swifterbant.