Hunter Douglas

TBL Beheer in Leeuwarden neemt de Australische dochteronderneming Beclawat van de industriegroep Hunter Douglas in Rotterdam over.

TBL is de houdstermaatschappij van Tebel Pneumatiek en Tebel PME (de voormalige vestiging van Philips in Leeuwarden). Tebel Pneumatiek en Beclawat bewegen zich beide op de markt voor openbaar-vervoermiddelen en leggen zich toe op verlijmde composietconstructies van metaal en kunststof.

In Australië werkt Tebel Pneumatiek al vier jaar samen met Beclawat aan het Tangara-project voor 450 dubbeldekstreinen. Tebel levert hiervoor onder meer 1800 buitendeuren, 675 binnendeuren en 225 nooddeuren en Beclawat de glas- en binnendeurconstructies alsmede de deurvleugels. Voor Tebel betekent dat een order van 30 miljoen en voor Beclawat een opdracht van 45 miljoen gulden.

Beclawat zet met 77 mensen 18 miljoen gulden per jaar om en bezit in Australië een marktaandeel van 80 procent. Via Tebel begeeft het bedrijf zich op de markt in de landen aan de Stille Oceaan en levert het halffabrikaten voor de Europese markt.