Huisartsen oneens met beleid Simons

UTRECHT, 14 DEC. Huisartsen worden door de overheid gestraft terwijl zij juist het door de overheid gewenste beleid uitvoeren.

Dat schrijft de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) in een protestbrief aan de Eerste en de Tweede Kamer. De handelwijze van staatssecretaris Simons (volksgezondheid) wordt daarin omschreven als “onverenigbaar met de beginselen van behoorlijk bestuur”. De huisartstarieven moeten van de staatssecretaris omlaag, omdat de kosten vorig jaar hoger waren dan geraamd. Maar de hogere kosten zijn juist het gevolg van het feit dat meer patiënten vaker naar de huisarts stapten, aldus de LHV. En dat past weer prima in het streven van de overheid om meer gebruik te maken van relatief goedkopere huisartsenhulp dan van duurdere voorzieningen.