CDA-Kamerlid Koffeman wordt strafrechtelijk vervolgd

UTRECHT, 14 DEC. Het CDA-Kamerlid G. Koffeman zal strafrechtelijk worden vervolgd wegens valsheid in geschrifte. Dit heeft de hoofdofficier van justitie in Utrecht, mr. R. Berger, gisteren besloten na een gerechtelijk vooronderzoek dat meer dan twee maanden heeft geduurd.

Koffeman wordt ervan verdacht dat hij inkomsten van zijn vorige werkgever, de Algemeen Christelijke Politiebond (ACP), heeft verzwegen terwijl hij lid was van de Tweede Kamer. Dit heeft de hoofdofficier gisteren meegedeeld. Koffeman heeft sinds het begin van het onderzoek zijn werkzaamheden als Kamerlid opgeschort.

Koffeman was van 1984 tot september 1989 voorzitter van de ACP. In september van dat jaar werd hij lid van de Tweede Kamer. Het laatste kwartaal van 1989 heeft Koffeman nog geld van de ACP ontvangen, maar dit heeft hij bij de verplichte opgave van neveninkomsten verzwegen. Daardoor zou hij ongeveer 11.000 gulden meer hebben verdiend dan voor een Kamerlid is toegestaan. Volgens Koffeman vormde de ACP-betalingen echter geen neveninkomsten, omdat het betalingen waren op grond van eerder verricht werk.

Niet bekend