Aegon “in contact” met Tirenna

Het verzekeringsconcern Aegon is “in contact” met de Italiaanse verzekeraar Tirenna Assicurazioni.

Het contact is op dit moment nog uitsluitend verkennend van aard. Een woordvoerder van Aegon reageeerde hiermee op berichten in de verzekeringswereld dat Aegon van plan zou zijn Tirenna over te nemen.

“Het is geen geheim dat we zeer geïnteresseerd zijn in Zuid-Europa. We zitten al in Spanje en Griekenland, en Italië is nog een witte vlek. Maar de contacten zijn nog maar heel jong en we zitten nog in het verkennende stadium”, aldus de woordvoerder.

Hij zei verder dat naar alle mogelijkheden wordt gekeken. “Dat kan een minderheids- of meerderheidsdeelneming zijn, een complete overneming, of de zaak springt misschien wel helemaal af. Berichten over wat voor samenwerking dan ook zijn echt prematuur”, aldus de woordvoerder.