Vader verliest weer geding kinderen

AMSTERDAM, 13 DEC. N. Rijntjes, die al 8 jaar vecht voor contact met zijn drie kinderen, heeft de dertiende procedure hierover bij de rechter verloren.

De eis om de inmiddels spoorloze moeder met kroost te laten opsporen werd gisteren door de Amsterdamse rechtbankpresident mr. B. Asscher in kort geding afgewezen. Daarnaast kreeg Rijntjes nul op het rekest bij zijn vraag om 20.000 gulden om daarmee een rechtspersoon op te richten die de voogdij van de kinderen op zich kan nemen. De rechter achtte het niet uitgesloten dat de moeder met haar drie kinderen met de noorderzon is vertrokken door alle acties van de vader. Kernpunt van de kritiek van de aanklager is dat de moeder niet goed voor de kinderen zou zorgen. De leerplichtwet lapt zij volgens Rijntjes aan haar laars en de kinderen van 10, 12 en 13 jaar oud zouden geestelijk en lichamelijk worden verwaarloosd.