Politie Amsterdam houdt bendes aan

AMSTERDAM, 13 DEC. De Amsterdamse politie heeft 45 jongeren aangehouden, die worden verdacht van vijftig straatroven.

De hele groep is voorgeleid aan de officier van justitie, 26 zitten er nog vast. Van de buit is praktisch niets teruggevonden. De 45 jongeren maken deel uit van verschillende groepen die in wisselende samenstelling opereerden. In een aantal gevallen werd geweld gebruikt. Slaan, schoppen en het gebruik van traangas kwam verschillende keren voor. Eén van de groepen had het met name gemunt op vrouwen. De slachtoffers werden vaak gevolgd vanaf het Centraal Station. Op een rustige plek sloegen de daders vervolgens toe. Een andere groep van vijf jongens was voornamelijk actief rond het Amstelstation. Zij hebben inmiddels tien berovingen bekend. Zij leidden de aandacht van het slachtoffer meestal af door om een vuurtje te vragen, om vervolgens toe te slaan.