Geschorste agent overweegt geding tegen korpsleiding

AMSTERDAM, 13 DEC. De geschorste politiefunctionaris E. Sinester zal een kort geding tegen de leiding van het Amsterdamse politiekorps aanspannen, wanneer die vandaag niet met bewijs komt over zijn "ongewenste contacten' in kringen rond de Surinaamse legerleider Bouterse.

De voormalige coördinator minderhedenbeleid van het korps ontkende gisteren voor de Amsterdamse Migrantentelevisie dat hij is gepolst voor een post in het Surinaamse kabinet na de "telefooncoup' van Bouterse. Een onderzoek van de BVD waaruit de korpsleiding concludeerde dat de hoofdinspecteur een oncontroleerbaar veiligheidsrisico vormde, noemde hij "vaag'.

Volgens eigen zeggen is Sinester de legerleider vorige zomer tegengekomen op een receptie. Deze ontmoeting zou hij bij de korpsleiding hebben gemeld. Sinester bevestigde dat hij heeft gesproken met oud-minister Wijdenbosch en diplomaat Berrenstein, die beide bekend staan als aanhangers van Bouterse. “Als dit reden is tot schorsing, is straks iedere Surinaamse ambtenaar in Nederland verdacht”, meent Sinester.