Foto: ROTTERDAM - Bij een explosie op het terrein ...

Foto: ROTTERDAM - Bij een explosie op het terrein van het chemische bedrijf DSM Chemicals in het Botlekgebied in Rotterdam zijn vanmorgen zes mensen om het leven gekomen.

Een man raakte ernstig gewond. De explosie gebeurde om half elf en betrof een tank met benzoëzuur. Een nabijgelegen opslagtank met tolueen raakte lek en vloog in brand. Aan het begin van de middag waren reddingsploegen nog op zoek naar mogelijke vermisten. Aan de hand van appellijsten hoopt de bedrijfsleiding te weten te komen hoeveel en welke werknemers op het bedrijfsterrein aanwezig waren. In verband met het risico van nieuwe explosies werd het scheepvaartverkeer enige tijd stilgelegd. Tegen een uur werd dat verbod opgeheven. Werknemers van bedrijven in de omgeving van DSM werden geëvacueerd. De omwonenden zagen zware rookwolken en in diverse plaatsen in het Rijnmondgebied werd aanvankelijk rekening gehouden met een massale ontruiming. Pagina 3.(Foto Roel Dijkstra)