Flevohof verkocht aan Voskamp

ZWOLLE, 13 DEC. Voskamp Vastgoed BV uit Almelo is de nieuwe eigenaar van de Flevohof in Biddinghuizen. Voskamp was de hoogste bieder bij de onderhandse verkoop die curator mr. C. Okkerse afgelopen vrijdag onder negentien gegadigden uitschreef.

Voskamp, die de Flevohof nu gekocht heeft voor een bedrag dat aanzienlijk meer is dan de 3,5 miljoen gulden die hij vorige week bood, streeft ernaar de Flevohof rond de Pasen van het volgend jaar te heropenen. Volgens Okkerse is de nieuwe eigenaar van plan flink in de Flevohof te investeren.

Voskamp heeft bij de koop toegezegd de bestaande huurovereenkomsten te respecteren, contacten te onderhouden met het naast de Flevohof gelegen Land zonder Drempels en er voorts voor te zorgen dat de organisatie van de Wereld-Jamboree in 1995 op het terrein door kan gaan.

De onderhandse verkoop was tegen de wil van de zes hypotheekhouders van de failliet gegane Flevohof. Zij probeerden afgelopen vrijdag door middel van een kort geding de verkoop aan Voskamp Vastgoed B.V. door de curator af te dwingen. De fungerend president van de rechtbank gaf hen echter geen gelijk en wist met het compromis van de onderhandse verkoop door de curator de partijen op een lijn te krijgen.

Niet bekend