DSM joint venture in Hongarije

Het Limburgse chemieconcern DSM en de Hongaarse onderneming Pannonplast Plastic Works hebben een principe-akkoord bereikt over de oprichting van een gezamenlijke dochteronderneming voor de produktie en verkoop van kunststof huishoudelijke produkten voor de Hongaarse, Tsjechoslowaakse en Joegoslavische markt.

De plannen werden ontvouwd tijdens de opening van het DSM-kantoor voor Centraal Europa, gisteren in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Curver Rubbermaid, een samenwerkingsverband van DSM (60 procent) en het Amerikaanse Rubbermaid (40 procent), en Pannonplast nemen elk een belang van vijftig procent in de nieuwe onderneming. Het huidige produktiebedrijf voor kunststof consumentenprodukten van Pannonplast in Debrecen wordt een onderdeel van de nieuwe joint venture.

Pannonplast is in juni geprivatiseerd met de Hongaarse staat als belangrijkste aandeelhouder. Het bedrijf telt 2000 werknemers en heeft een omzet van 5,5 miljard forint (121 miljoen gulden).

Curver Rubbermaid, met hoofdvestiging in Breda, verkoopt huishoudelijke en vrijetijdsartikelen en kunststof tuinmeubelen. Met 1900 personeelsleden in acht Europese landen heeft Curver een omzet van 600 miljoen gulden.