Behandeling voor duiveluitdrijving

DEN HAAG, 13 DEC. De rechtbank in Den Haag heeft vrijdag een 28-jarige vrouw uit Hoek van Holland ontslagen van rechtsvervolging.

Zij is één van de vier vrouwen die deel uitmaakte van een woongroep waar in Nieuwe Wetering een tienjarige jongen en zijn zeven jaar oude zusje werden opgesloten en mishandeld. De rechtbank heeft gelast dat de vrouw voor een jaar wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. De vrouw verkeerde tijdens het begaan van de feiten in een dusdanige geestesgestoordheid, dat die haar niet kunnen worden toegerekend. De rechtbank achtte wel bewezen dat de vrouw medeplichtig is aan zware mishandeling en ontuchtige handelingen. Op de terechtzitting in september waar de andere verdachten zich moesten verantwoorden, bleek dat de vrouwen onder zware invloed stonden van een man die zichzelf natuurgenezer noemt. De man was ervan overtuigd dat de kinderen “kwade gedachten uitstraalden”, waarvoor ze moesten worden gestraft. De moeder van de kinderen staat in februari terecht.