Verguisde Saunders uitblinker Liverpool

ROTTERDAM, 12 DEC. In de strijd om de UEFA-Cup was er een opmerkelijke rol weggelegd voor Dean Saunders, die net als twee weken geleden de grote man was bij het in Europa teruggekeerde Liverpool. Tegen FC Tirol in Oostenrijk bracht de international van Wales zijn club toen al nagenoeg bij de laatste acht door twee keer te scoren, gisteravond op Anfield Road nam hij de eerste drie doelpunten voor zijn rekening, het ene nog mooier dan de andere. De vierde treffer was van Venison.

Saunders stond enkele weken geleden nog op de nominatie door manager Greame Souness te worden verkocht. In de competitie kwam de duurste speler van Engeland na zijn transfer van Derby niet verder dan twee treffers. In het lopende bekertoernooi scoorde de aanvaller inmiddels acht keer, waarmee hij het clubrecord van Roger Hunt (zeven in een seizoen) na 26 jaar uit de boeken verdreef.

Kopenhagen haalde de kwartfinales door een late gelijkmaker van Maniche, waardoor Trabzonspor op het niet toereikende 1-1 bleef steken. AA Gent haalde op een wit veld in de Oekraïne ongehavend het einde (0-0) tegen Dinamo Moskou.

De Russische ploeg raakte tijdens het duel twee spelers kwijt wegens een rode kaart. Genoa, Liverpool en Sigma Olomouc zijn de overige ploegen die Ajax vergezellen naar de kwartfinales.

BK Kopenhagen bereikte gistermiddag na de uitschakeling van Bayern München tegen Trabsonspor in Turkije het beste resultaat van de club op Europees niveau. De Denen hadden het eerste duel voor eigen publiek met 1-0 gewonnen. Die voordelige stand raakte de zevenvoudige kampioen kort na de rust kwijt door een treffer van Hamdi. Acht minuten voor het einde profiteerde Maniche van een grove verdedigingsfout in de Turkse ploeg: 1-1.

Italië bleef met twee teams in de bekerstrijd vertegenwoordigd. Genoa won voor de tweede keer met 1-0 van Steaua Boekarest. De Uruguayaanse international Aguilera maakte het doelpunt.

Torino maakte zich na de 2-2 tegen AEK Athene in Griekenland niet meer echt druk. De bevrijdende treffer voor de thuisclub viel vroeg in de tweede helft, via Casagrande. Real Madrid komt vandaag nog in actie tegen Neuchatel Xamax. De ploeg van Beenhakker moet voor eigen publiek een achterstand van 0-1 goedmaken.