Mexico stad

MEXICO STAD, Tropenmuseum, Linnausstraat 2, Amsterdam. 13 december t-m 23 augustus 1992. Maandag t-m vrijdag 10-17u, zaterdag, zondag en feestdagen 12-17u. Inlichtingen 020-5688200. ESTAMPAS MEXICANAS, prentententoonstelling eveneens in het Tropenmuseum.

MEXICO STAD In de Lichthal van het Tropenmuseum in Amsterdam is in samenwerking met de Novib een tentoonstelling Mexico Stad ingericht over de hedendaagse Mexicaanse samenleving. De bezoeker van de tentoonstelling wordt meteen bij binnenkomst meegetrokken in het stadsgewoel. De entree van het Tropenmuseum lijkt op een metrostation: koele neonlichten en foto's van mensen die onder de grond leven. Daarna komt men in een open kelder onder de werkelijke tentoonstelling terecht. Hier wordt een beeld gegeven van de oorsprong en geschiedenis van de huidige stad, net zoals in Mexico Stad de resten van de oude Azteekse tempels te bezichtigen zijn onder de Zocalu, het centrale plein van de stad.

Aan de hand van foto's, schilderijen, objecten, maquettes, Azteekse beelden en geluiden heeft het museum geprobeerd een zo realistisch mogelijk beeld van de stad Mexico te geven.