"Masters' past niet in planning Koevermans

AMSTERDAM, 12 DEC. De organisatie van het eerste lustrumtoernooi om de nationale Masterstitels tennis is ontstemd over het wegblijven van Koevermans. Op de ochtend van de eerste dag liet hij via coach Frits Don weten af te zien van deelneming.

Koevermans had al in september verzekerd dat hij op de Masters zou verschijnen. Op advies van zijn Don en conditietrainer Ooms zag hij er toch vanaf. “Het toernooi past gewoon niet in de opbouw”, zegt Don.

Koevermans' afwezigheid was niet de enige tegenvaller.Eerst kwam "thuisspeler' Paul Dogger vertellen dat hij een liesbreuk heeft en voorts kreeg Jacco Eltingh het advies van de dokter om zijn licht geblesseerde hand rust te gunnen. Er bleef de organisatie weinig anders over dan een aantal spelers van de wachtlijst op te roepen. Zo kregen Jan Willem Lodder, Willem Bruin en Hendrik Jan Davids te horen, dat zij alsnog hun kunsten op het supreme court mochten vertonen.

Nicole Jagerman bereikte met het nodige geluk als eerste vrouw de halve finales. Ze leek volstrekt kansloos tegen Stephanie Rottier, die met 6-1 5-3 voor kwam te staan. De 17-jarige Zeeuwse verspeelde een eerste matchpoint en liet er even later in de tiebreak nog drie liggen om de partij met 4-6 in de derde set, inmiddels licht geblesseerd, alsnog te verliezen.

Bij de mannen bereikten Tom Kempers en Sander Groen als eerste spelers de laatste acht. Kempers deed wat hij wilde met oud-nationaal kampioen Christian Feenstra (6-2 6-2), Groen had iets meer te stellen met Fernon Wibier (7-6 6-2).