Groenen gaan toch akkoord met coalitie Bremen

BONN, 12 DEC. De coalitie van SPD, FDP en Groenen onder regerend burgemeester Klaus Wedemeier (SPD) in de Duitse stadstaat Bremen komt er toch, nu de Groenen alsnog met ruime meerderheid hebben ingestemd met het regeerprogramma en de portefeuille-verdeling in de Senaat (7-2-2). Daarover was enkele maanden onderhandeld. Afgelopen zaterdag had een lokale partijraad van de Groenen het onderhandelingsresultaat met één stem meerderheid afgewezen.

Inmiddels is al direct binnen de SPD een conflict ontstaan over de nieuwe coalitie. De senator voor de havens, een SPD'er, verweet Wedemeier met alle geweld de coalitie met de FDP en de Groenen te hebben doorgedrukt. Hij had in het noodlijdende Bremen liever een (bredere) coalitie met de CDU gezien en heeft voor zijn portefeuille bedankt.