Fransen helpen met privatisering GUM

De Franse staatsbank Crédit Commerciale de France neemt samen met enkele Franse bedrijven en met de steun van de Franse overheid de privatisering van het in Moskou gevestigde warenhuis GUM op zich, zo heeft GUM-directeur Joeri Solomatin gisteren in Parijs medegedeeld.

Gevestigd in een uit 1888 daterend monumentaal pand aan het Rode Plein is GUM, dat in 1993 honderd jaar zal bestaan, goed voor twaalf procent van de detailhandelsomzet in Moskou en omgeving. GUM is een afkorting van het russische woord voor "staatswarenhuis' Gosudarstveny Universalny Magasin.

Ook uit andere Europese landen was belangstelling om de privatisering te regelen. Hiervoor hadden zich ondernemingen uit Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten gemeld. Financiële bijzonderheden zijn niet bekend.