Foto: LANSING (Michigan). General Motors, 's ...

Foto: LANSING (Michigan). General Motors, 's wereld grootste autofabrikant, die door de recessie in de Verenigde Staten maandelijks 500 miljoen dollar verliest, zal, onder toenemende druk van beleggers en eigen managers, een drastische reorganisatie doorvoeren. Dat zou de vierde reorganisatie worden sinds 1986.

Verwacht wordt dat topman Robert R. Stempel (58) volgende week woensdag zal aankondigen dat GM in de Verenigde Staten fabrieken sluit, personeel naar huis stuurt en fors snijdt in de "overhead'-kosten. Naar schatting zullen in 1993 twintigduizend 'witte boorden'-banen moeten verdwijnen. Volgens de GM-topman zal het concern voor de reorganisatie minder afschrijven dan de 3,3 miljard dollar in (het derde kwartaal van) 1990, maar analisten denken dat het dit keer niet veel minder zal zijn. (Foto AP)